En ny familie af frøer er fundet i Indien, den nye frø familie indikerer biogeografisk forbindelse mellem Indien og Seychellerne

Den nye familie af frøer er fundet ved hjælp af DNA analyse,  omkring  96% eller flere af alle pt. kendte nulevende arter af frøer, udgøres af de ca. 4,800 arter af Anuran der tilhører Neobatrachia eller avancerede frøer. Da frøer er sjældent repræsenteret i fossiler fra den  Mesozoiske periode, har man bygget slægtskabs forholdene på en hypotese der for det meste kun tager hensyn til eksisterende taxa.

Forskerne S. D. BIJU og FRANKY BOSSUYT har nu rapporteret om fundet af en frø fra Indien som på mange områder afviger fra kendte taxa inden for anuran familien. Phylogenetiske analyser af 2.800 baser af mitochondriel og nukleær DNA, viser tydeligt at denne nye frø familie er en  søster taxon til Sooglossidaerne, en familie som ellers udelukkende kun findes på to bjerg øer i øhavet ved Seychellerne. Yderligere undersøgelser af den molekylære klokke viser at begge er opsplittet fra en fælles gruppe Neobatrachia.

Forskernes opdagelser antyder at gruppen har været mere udbredt i kridttiden end tidligere antaget i det Indo-Madagaskar område, men i dag kun eksisterer som fire arter på Seychelles og nu en enkelt i India.

Det nye Indiske fund, har en anderledes morfologi og må derfor regnes som en særskilt familie, der på væsentlige områder afviger  fra neobatrachian familien.

kilde: Nature, okt. 2003 , bearbejdet af Lars A. Clark