Familien Culicidae

Der findes 30 Danske. arter - flere af de udenlandske arter,  kan sprede  sygdomme som  malaria (1-2 mill. mennesker dør hvert år af malarie), encephalitis (hjerne betændelse), gul feber, filariasis (parasit sygdom 120 mill. mennesker har infektionen).

 

Stikmyg (Aedes sp.)

Skovmyg/stikmyg (Aedes)
Skovmyg udgøres af nogle arter af samme slægt (Aedes). De er ansvarlige for langt den største del af den gene, der forvoldes af myg i Danmark. Alle stikmyg lever som larver og pupper i vand. Skovmyggene kommer fra mindre vandansamlinger f.eks. små   søer, vandhuller i skove eller moseområder.
Skovmyggene har som regel kun en enkelt generation om året. Når Hunmyggene har parret sig, begynder deres søgen efter dyr eller mennesker, de skal have et måltid blod, inden de kan lægge deres æg. Dette foregår især omkring solnedgang eller i de tidlige
morgentimer, når luften er mest stille og fugtig.

I løbet af sommeren dør skovmyggene det er kun æggene, der overvintrer. Skovmyggen lægger sine æg på et sted, hvor der om foråret var vand. Hunmyggen lægger et par hundrede æg, æggene bliver liggende vinteren over og klækker først næste forår, når lavningen igen er vandfyldt.