BioNyt, et blad for biologi interesserede

BioNyt bringer spændende forskningsnyheder fra den biologiske verden. BioNyt udkommer 4-8 gange om året. Bladet indeholder korte og længere artikler om særligt vigtige forskningsgennembrud inden for biologien og livsvidenskaberne iøvrigt. Læs den spændende historie om evolutionsspring fra BioNyt her på Netbiologen med tilladelse fra BioNyt.

BioNyt finder du på www.bionyt.dk

Læs om de sidste forskningsnyheder i BioNyt

 BioNyt bringer spændende forskningsnyheder fra den biologiske verden. BioNyt udkommer 4-8 gange om året. Bladet indeholder korte og længere artikler om særligt vigtige forskningsgennembrud inden for biologien og livsvidenskaberne iøvrigt. Historierne er udvalgt efter væsentlighedskriterier fra en bred vifte af ansete videnskabelige tidsskrifter. Følgende nyheder har man kunne læse om i det sidste nummer: En blodtest er nu mulig for kogalskab, nye smertestillende midler forhindrer heling af knoglebrud, sukkersyge kan måske undgå blindhed ved at sove med lyset tændt, en fysiker ved Bell Labs ser ud til at have snydt Nature og Science m. fl.. med falske artikler, man har nu for første gang afprøvet et tidevandskraftværk, man har lavet et batteri med bakterier som energikilde, mænd sveder mere end kvinder, kloning af grise, dyr kan tælle, planter sender advarselssignal rundt i hele planten når der bliver bidt i et blad, ny aminosyre er blevet fundet, gensplejsede planter til medicinsk anvendelse udgør en genspredningsrisiko, risiko for at europas egetræer bliver dræbt ligesom elmetræerne (samt flere artikler).

 

Hvis der er noget der fanger ens interesse, så er der bare at fordybe sig i emnet. Emner med aktuel interesse behandles udførligt i længere artikler i særlige tema numre. Spændende historier om seksualitet, biologiske våben,  ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, muligheden for liv på mars osv.

 

BioNyt evner at formidle svært tilgængelig naturvidenskabelig forskning dugfrisk fra pressen til den biologisk interesserede på en letforståelig måde. Bladet udfylder en meget vigtig rolle ved at bygge bro mellem forskning og resten af samfundet, der kan have svært med at følge med i det hæsblæsende tempo, der præger forskningen i disse år. BioNyt burde derfor indgå som et naturligt led i biologiundervisning og vil være særdeles anvendelig ved projektarbejde. Bladet burde findes på bibliotekshylderne på alle skoler og gymnasier i Danmark

 

Evolutionsbiologer har undret sig de store spring i form og funktion, der tit kan observeres i evolutionen, men har hidtil manglet et molekylærbiologisk rationale for disse spring. I det nye nummer af BioNyt (nr. 120) kan man læse, at forskere har fundet en mulig genetisk mekanisme, der ville kunne forklare de spring, man observerer i evolutionen. Med tilladelse fra redaktøren bringer vi artiklen om evolutionspring fra BioNyt på Netbiologen.