Peru's Fugle

Peru Skarv
Phalacrocorax bougainvilli

Tekst og billeder

Lars A. Clark

Klasse: Aves

Orden: Pelecaniformes

Familie: Phalacrocoracidae 

Slægter: Phalacrocorax

 


 

PeruSkarv

Peru Skarv (Phalacrocorax bougainvillii ) er et medlem af skarven familie der lever ved Stillehavets kyst i Peru og det nordlige Chile. (Den argentinske population patagoniske Atlanterhavskyst menes at være uddød.). I nogle år er Peru skarven også fundet fra den sydlige del af Chile og til nord for Ecuador, og er også blevet registreret så langt nord som Panama og Colombia - formentlig som et resultat af masse-spredning på grund til føde mangel i El Niño år. Dens vigtigste levesteder omfatter lavvandede og klippefyldte kyster.

Peru skarven måler 78 cm fra spidsen af ​​næbbet til slutningen af halen. Dens næbl er grålig med nogle røde på basen. Ansigtet er rødt med en grøn øje-ring. Den har lyserøde fødder. Hoved, hals og ryg er sorte. Halsen, bryst og bug er hvid.
Skarven forekommer året rundt med et højdepunkt i november og december. Reden er bygget af guano på plane overflader på offshore øer og i fjerntliggende forbjerge. Der er op til 3 reder per kvadratmeter i high-density kolonier.

Den lever hovedsageligt på den peruvianske kyst i den kolde Humboldt strøm. Det Peru skarven der er den største producent af guano, besøger man levestederne kan man nemt lugte guanoen.

Habitat tab og overfiskeri har resulteret i en støt tilbagegang i populationen på omkring 30% fra et anslået tal på 3 millioner fugle i 1984.
Det videnskabelige navn skal mindes den franske opdagelsesrejsende Louis Antoine de Bougainville.

Billederne er taget 2012 på Ballestas Islands