Peru's Krybdyr

Krokodiller

Tekst og billeder

Lars A. Clark

Klasse: Reptilia
Bestil: Crocodilia
Familie: Crocodylidae
Subfamily: Crocodylinae
Slægt: Crocodylus

Art: Amerikanske krokodille (Crocodylus acutus)

 

Den amerikanske krokodille (Crocodylus acutus)

Den amerikanske krokodille (Crocodylus acutus) er en art af krokodiller der  primært findes i Mellemamerika. Det er den mest udbredte af de fire bevarede arter af krokodiller fra Amerika. Krokodillerne kendes fra Atlanterhavet og Stillehavet kyster i det sydlige Mexico til Sydamerika så vidt Peru og Venezuela. Billedet her er fra Tumbes i det nordlige Peru, nær grænsen til Ecuador, her gøres der et stort arbejde med at bevare de sidste eksemplarer i Tumbes-floden.  I Florida er der en anslået bestanden at være på omkring 2000. Levested for den amerikanske krokodille er hovedsagelig  kystnære områder. Den amerikanske krokodille er større end nogle andre krokodillearter, nogle hanner kan nå en længde på 6,1 meter .

Den Amerikskean krokodille har fire korte, spredte ben, en lang, kraftig hale, snuden er aflang og indeholder et par stærke kæber. Øjnene har  membraner til beskyttelse og lachrymal kirtler, der producerer tårer, så den kan se under vand og over vand.
Dens næsebor, øjne og ører er placeret på toppen af hovedet, så resten af kroppen kan være skjult under vandet for overraskelsesangreb. De kan gå med en hastighed på 16 km / t. De kan svømme ed en hastighed på 32 km / t, de svømmer ved at bugte deres krop og hale.
Amerikanske krokodiller er mere modtagelige for kulde end amerikanske alligatorer. I modsætning til den amerikanske alligator, der kan leve i vand på 7 ° C  et kort stykke tid, så ville den amerikansk krokodille  blive hjælpeløs og drukne.