Andes Kondoren

Andeskondor (Vultur gryphus)

Tekst og billeder: Lars A. Clark

 


Klasse: Aves
Orden: Falconiformes
Familie: Cathartidae
Slægt: Vultur

Peru's mægtige kondor
(Vultur gryphus) - Peru gør et stort arbejde for at bevare kondoren - men den i Colombia og venezuela er næsten udrydet - Kondoren lever af ådsler af hjorte, vikunjaer etc. kondoren finder sin føde i 3000 - 6000 m højde. vinge breden er op til 3,2 meter, vægten er op til 15 kg for hanner og længden er 135 cm. Kondoren kan blive op til 50 år.