Isbjørn (Ursus maritimus)

Isbjørnen  Ursus maritimus er en stor gullig til hvid bjørn. Den kan blive cirka 2,8 meter lang og veje op til 500 kg. Isbjørnen er den største bjørneart. Isbjørnen lever af sæler, fisk, unge hvalrosser, lemminger, søfugle, hvidhvaler. den er udelukkende et rovdyr og æder en hvilken som helst kilde til kød – endda ådsler. Isbjørnen bliver mellem 30 og 40 år, den er kønsmoden når den er 4-5 år.

Isbjørnens menes at være opstået for 200.000 år siden, og oprindelig nedstamme fra den brune bjørn. Det er muligt for isbjørne og brune bjørne at få fødedygtigt afkom også kaldet mokkabjørne, hvilket er en indikator for at de stadig næsten tilhører samme art, selvom de ser meget forskellige ud.


 

  • Klasse: Mammalia (Pattedyr)
  • Orden: Carnivora (Rovdyr)
  • Familie: Ursidae (Bjørne)
  • Slægt: Ursus
  • Art: U. maritimus
     

Tekst og Foto: Lars A. Clark